Een stille periode? Hoezo?….. we zijn toch vooral bezig met de voorbereidingen voor ons Sint-Nicolaasfeest of de komende Kerstdagen….
Wellicht zo nu en dan de vraag stellend, hoe gaan we dit jaar Oud en Nieuw vieren?
Maar vieren….hoe werkt dit in hemelsnaam als het gemis van je overleden dierbare nog zo ‘rauw’ voelt… zo intens dat er in ons hart nog geen plek is om deze feestvreugde binnen te laten stromen….
Zo intens dat we eigenlijk niet weten, hoe we onszelf staande kunnen houden in deze periode met al onze emoties en verdriet….

Ik geloof dat er in deze periode voor ‘de Liefde’ en ja, met een hoofdletter L, een belangrijke rol is weggelegd.
Onvoorwaardelijke, waarachtige Liefde…ik heb er al eerder over geschreven
Die voelbare Liefde…..als iemand met je praat…
Die voelbare Liefde…..als iemand naar je luistert…
Die voelbare Liefde…..als iemand je omarmt…
Die voelbare Liefde…..als iemand er voor je is…
Gezien en gehoord te worden in al ons verdriet…
Daar in dat stille proces… in die stille periode ontstaan de 1ste wonderen om die “Hartenpijn” kracht en heling te geven….

Heel teer en uiterst voorzichtig ontstaat dit kostbare stille innerlijke proces binnen in onszelf….  ‘het zaad van Liefde’ dat in verbinding met de ander de kans krijgt om te ontkiemen….
De onzichtbare kracht van onze natuur….. Liefde in alles….

Op 23 december a.s. mag ik de Kerstoverdenking begeleiden op de Natuurbegraafplaats Bergerbos te St. Odiliënberg. Daar waar de natuur ons bijna letterlijk laat ervaren hoe deze stille Liefde ons laat groeien om te zijn en overleven…

Het is voor mij een eer om deze overdenking, op die bijzondere plek, onvoorwaardelijk verbonden met ‘Liefde in alles’ te mogen uitdragen….Liefde met de hoofdletter L…