Deze blog kent zijn diepte door mijn inspirerend gesprek met Marcel Lahaije. Marcel is de held in zijn levensverhaal….
Geboeid ben ik uiteindelijk gaan lezen in het boek ‘De Held met de Duizend Gezichten’, het oorspronkelijke verhaal van Joseph Campbell. Een hoogleraar mythologie die beschrijft hoe deze ‘levensreis’ verschillende fasen doorloopt.

Fases naar je eigen identiteit, je essentie inclusief de prachtkwaliteiten die jou nou net zo bijzonder laten zijn….

Zou dát boek van Joseph Campbell aangehaald kunnen worden tijdens het epiloog – slotstuk of nawoord bij een afscheidsviering?
Ieder hoofdstuk ben jíj de hoofdrolspeler en beleeft vele avonturen om uiteindelijk te komen bij je diepste zijn…. of anders geformuleerd de held in een levensverhaal die de wereld laat zien waaróm hij voor zo veel mensen ‘gewoon héél bijzonder is’.

Gek eigenlijk denk ik bij mezelf, Marcel stimuleert en motiveert om deze reis als mens toch vooral te zien en beleven én hij voedt mij om die unieke eigenschappen van de mens op die mythische levensreis in al zijn pracht en glans te benoemen tijdens ‘die laatste ode aan iemands leven’.  

Ik ben ervan overtuigd, dat in ieders leven bijzondere karakterwoorden aanwezig zijn die voor jezelf wellicht ‘gewoon’ lijken…
Bij de klank van deze woorden, zullen al je medereizigers in het Hart geraakt worden.

De echo van… wie jij bent vanaf je geboorte én in herinnering zult blijven bij alle mensen wiens Hart je beroerd hebt.

Met dank aan Marcel… moedig, daadkrachtig én ‘magisch helper’.

In de diepte van de ander… ontdekken we onszelf.

 

Marion